المقادير
- 6 x عدد فص ثوم مهروس
- 2 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
- 2 x عدد فلفل أخضر حلو
- 2 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
- 1 x حزمة شبت (مفروم)
- 1 x كيلو طماطم
- 1 x كيلو ممبار
- 1 x كيلو أرز عادى
- 1 x حزمة كزبرة خضراء (مفرومة)
- 1 x كيلو بصل
- 1 x حزمة بقدونس طازج (مفروم)
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
- ½ x كوب زيت عباد شمس
- ½ x معلقة صغيرة كمون
الخطوات
- نضع حله على النار بها ماء ومعلقة ملح لسلق الممبار.
- يقطع البصل مكعبات صغيرة جدا ونضعها فى بولة عميقة ونضع عليها الثوم المفروم، ونتبله بالملح والفلفل.
- نضيف الخضرة على البصل ونقلب.
- نقطع الطماطم مكعبات صغيرة جدا ونضعها على البصل.
- نقطع الفلفل الأخضر مكعبات صغيرة جدا ونضيفها على خليط الخضروات.
- نضيف ملعقة كبيرة من الكمون، ونضيف الزيت.
- نضع الأرز على كل المكونات السابقة ونقلبهم كلهم معا.
- نقطع الممبار وحدات متساوية ونحشوه بالخلطه السابقة من غير ما نكدسه حتى لا تنتفخ وتنفجر وحدات الممبار.
- نضع وحدات الممبار فى حلة السلق ونتركها تتسلق حتى ينضج الأرز
- نخرج الممبار من ماء السلق ونتركه يصفى ويهدأ قبل التحمير.
- نحمره فى طاسه بها زيت غزير حتى يحمر جيدا.ويقدم. بالهنا والشفا
الادوات المستخدمه
- حلة
- معلقة قلي
- سكين
- طاسة قلي
الوقت
- وقت التحضير :
- وقت الطهي :
- الوقت الكلى :
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق