المقادير
- ¼ x كيلو جبنة بارميزان (مبشورة)
مقادير طريقة تسوية المكرونة
- 200 x جرام مكرونة (او نصف كيس)
- 2 x لتر ماء
- 2 x معلقة صغيرة ملح
مقادير صوص البشاميل
- 4 x معلقة كبيرة دقيق
- 4 x معلقة كبيرة زبدة (مكعبات)
- 2 x معلقة كبيرة زعتر (فريش)
- 2 x عدد ورق لورا
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x لتر لبن كامل الدسم
- 1 x عدد حباية جزر (مقطعة لقطع كبيرة)
- 1 x عدد بصلة (مقطعة لقطع كبيرة)
- ½ x معلقة صغيرة حباية جوزة الطيب (مبشورة)
مقادير تعصيج اللحمة المفرومة
- 2 x معلقة كبيرة سمن (أو زيت)
- 1 x عدد فص ثوم (مفروم)
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- 1 x معلقة صغيرة بهارات لحمة
- 1 x عدد بصلة
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x معلقة صغيرة زعتر (اختيارى)
- ½ x معلقة صغيرة قرفة (اختيارى)
- ½ x كيلو لحمة مفرومة
الخطوات
- فى صينية بايركس هنضيف طبقة من الباشميل وعليها نصف كمية المكرونة وبعدين طبقة تانية من الباشميل وعليه شوية من الجبنة المبشورة.
- هنضيف كل كمية اللحمة المفرومة ونساويها كويس فى الصينية.
- هنضيف باقى كمية المكرونة فوق اللحمة.
- فى الأخر هنضيف باقى كمية الباشميل ونساويه كويس وبعدين نضيف باقى كمية الجبنة المبشورة على الوش.
- هندخل الصينية الفرن تحت الشواية علشان وشها يحمر والجبنة تسيح (حوالى 5 دقائق) وبالهنا والشفا.
الوقت
- وقت التحضير :
- وقت الطهي :
- الوقت الكلى :
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق