المقادير
- 4 x عدد فص ثوم مهروس
- 3 x معلقة كبيرة ردة
- 1 x معلقة كبيرة ملح
- 1 x معلقة كبيرة كمون
- 1 x كوب زيت قلي
- 1 x عدد ليمونة
- 1 x معلقة كبيرة شطة
- 1 x كيلو سمك (بوري)
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
الخطوات
- هنغسل السمك و نضفه كويس من الداخل و بعدين نتبله بالملح و الفلفل و نغطية بالردة كويس.
- و على سطح ساخن كظهر الفرن أو طاسة تيفال هنشوي السمك على الجانبين حتى تمام النضج .
- و في طبق غويط هنخلط الثوم مع الملح و الكمون و الشطة و يضاف عليه قليلا من الماء و نعصر عليه الليمون .
- و بعد ما يستوي السمك هنضعه مباشرة في الخليط السابق لمدة دقيقة .
- و بعدين نضعه على مصفاه و نرشه بقليل من الملح و الشطة ثم يوضع في اطباق التقديم و بألف هنا.
الوقت
- وقت التحضير :
- وقت الطهي :
- الوقت الكلى :
الادوات المستخدمه
- طاسة غويطة
- ملقاط طعام
- طبق مسطح
662945469
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق