وصفات سلطة الجمبري - abo-kersh

Post Top Ad

الخميس، 6 ديسمبر 2018

وصفات سلطة الجمبري




الادوات المستخدمه

  • طاسة
  • معلقة خشب
  • وعاء



المقادير


  • 1000 x جرام جمبرى (مقٌشر)
  • x عدد عود خس (للتزين)
  • x معلقة كبيرة بقدونس طازج
  • x معلقة كبيرة زيت زيتون
  • x عدد ليمونة
  • x عدد فص ثوم (مهروس)
  • x معلقة صغيرة ملح
  • x معلقة صغيرة الصوص الحار
  • x معلقة صغيرة كمون
  • x معلقة صغيرة جنزبيل (مبشور)
  • x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون

الخطوات

  1. في طاسة على النار نضيف زيت الزيتون
  2. أول ما الزيت يسخن نضيف الجمبري و الملح و الفلفل و نسويهم على نار عالية لحد ما الجمبري يستوي - تقريبا 5 دقائق - نشيله من على النار و نضيفه في وعاء السلطة الفارغ
  3. في وعاء آخر هنعصر الليمون و نضيف عليه الثوم و الصوص الحار و الكمون و الجنزبيل و نضيفهم علي الجمبري و نخلطهم جيدا
  4. نستنى لحد ما الجمبري يبرد و بعدين نضيف عليه البقدونس.
  5. نفرش طبق التقديم بالخس و نضيف الجمبري

ملاحظات

ازاي نعرف ان الزيت سخن؟.. في طريقتين:
1- ان احنا نرشه بنقط ماء بارد صغيرة جدا جدا لو عملت صوت و طلعت فقاقيع صغيرة يبقى سخن
2- ننزل طرف صغير جدا من الجمبري في الزيت و برضه لو عمل صوت و طلع فقاقيع صغيرة يبقى سخن

الوقت

  • وقت التحضير : 
  • وقت الطهي : 
  • الوقت الكلى : 

عدد الاشخاص : 4









ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Post Bottom Ad