الادوات المستخدمه
- طاسة
- معلقة خشب
- وعاء
المقادير
- 1000 x جرام جمبرى (مقٌشر)
- 6 x عدد عود خس (للتزين)
- 4 x معلقة كبيرة بقدونس طازج
- 4 x معلقة كبيرة زيت زيتون
- 4 x عدد ليمونة
- 2 x عدد فص ثوم (مهروس)
- 2 x معلقة صغيرة ملح
- 2 x معلقة صغيرة الصوص الحار
- 1 x معلقة صغيرة كمون
- 1 x معلقة صغيرة جنزبيل (مبشور)
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
الخطوات
- في طاسة على النار نضيف زيت الزيتون
- أول ما الزيت يسخن نضيف الجمبري و الملح و الفلفل و نسويهم على نار عالية لحد ما الجمبري يستوي - تقريبا 5 دقائق - نشيله من على النار و نضيفه في وعاء السلطة الفارغ
- في وعاء آخر هنعصر الليمون و نضيف عليه الثوم و الصوص الحار و الكمون و الجنزبيل و نضيفهم علي الجمبري و نخلطهم جيدا
- نستنى لحد ما الجمبري يبرد و بعدين نضيف عليه البقدونس.
- نفرش طبق التقديم بالخس و نضيف الجمبري
ملاحظات
ازاي نعرف ان الزيت سخن؟.. في طريقتين:
1- ان احنا نرشه بنقط ماء بارد صغيرة جدا جدا لو عملت صوت و طلعت فقاقيع صغيرة يبقى سخن
2- ننزل طرف صغير جدا من الجمبري في الزيت و برضه لو عمل صوت و طلع فقاقيع صغيرة يبقى سخن
الوقت
- وقت التحضير :
- وقت الطهي :
- الوقت الكلى :
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق