المقادير
- 5 x عدد بطاطس (مسلوقة ومقشرة)
- 2 x معلقة كبيرة زيت زيتون
- 1 ½ x كيلو صدور دجاج مخلية
- 1 x معلقة صغيرة بابريكا
- 1 x معلقة صغيرة عصير ليمون
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x معلقة صغيرة كمون
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- 1 x عدد بصلة مفرومة
- ½ x كوب بقدونس طازج (مفروم)
- 0.33 x كوب زيتون (اسود شرائح)
- ¼ x معلقة صغيرة جنزبيل
- ¼ x معلقة صغيرة زعتر مجفف
الخطوات
- هنقطع البطاطس مكعبات
- في بولة هنخلط عصير الليمون والكمون والبابريكا والملح والفلفل والجنزبيل والزعتر الجاف وزيت الزيتون ونقلبهم كويس.
- هنتبل صدور الدجاج بالخليط وتدخل الثلاجة ساعتين والأفضل تبات من قبلها بليلة, وبعدين هنسخن الشواية ونسوى عليها الدجاج على الجنبين.
- هنقطع صدور الدجاج مكعبات أو شرائح حسب الرغبة وهنخلطها مع البطاطس وهنضيف عليهم البصل والزيتون والبقدونس والقليل من صوص التتبيلة.. بالهنا والشفا.
الوقت
- وقت التحضير :
- وقت الطهي :
- الوقت الكلى :
الادوات المستخدمه
- وعاء زجاجي كبير
- شواية كهربائية
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق