المقادير
- 3 x عدد فص ثوم مهروس
- 3 x عدد بصلة (شرائح)
- 2 x عدد ليمونة (شرائح)
- 2 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
- 1 x عدد بصلة مفرومة
- 1 x معلقة صغيرة كمون
- 1 x عدد حباية جزر (مبشورة)
- 1 x عدد سمكة كاملة (كيلو أو كيلو نص تقريبا بلطى أو بورى)
- 1 x كيلو بطاطس (مقطع شرائح)
- 1 x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع شرائح)
- 1 x معلقة كبيرة كزبرة خضراء
- 1 x كيلو طماطم (شرائح)
- 1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
- ½ x معلقة صغيرة بهارات سمك
- ½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
- ¼ x كوب عصير ليمون
الخطوات
- تنظف السمكة وتغسل جيدا من الداخل والخارج وتترك صحيحة كما هى.
- تتبل السمكة من الداخل والخارج بالملح والفلفل وبهارات السمك والكمون وعصير الليمون.
- بالسكين نعمل فتحات فى ظهر السمكة ونضع فى كل فتحة شريحة ليمون.
- ندهن السمكة بالزيت.
- تحمر شرائح البطاطس فى الزيت حتى يصيح لونها ذهبيا ثم ترفع على ورق مطبخ لامتصاص الزيت الزائد.
- ترص شرائح البطاطس فى الطاجن وفوقها شرائح البصل.
- توضع السمكة فوق البطاطس والبصل فى وسط الطاجن.
- ترص حلقات الطماطم وشرائح الفلفل الاخضر فوق السمكة.
- يغطي الطاجن بورق الألومنيوم ويوضع في فرن مسخن مسبقا على درجة حرارة 200 مئوية لمدة 20 دقيقة.. أو حتى ينضج
- يخرج الطاجن من الفرن وينثر فوقة الكزبرة الخضراء ويقدم ساخنا. بالهنا والشفا
ملاحظات
يمكن استخدام سمك فيلية بدل من السمك الصحيح
الادوات المستخدمه
- طاجن فخار
- سكين
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق